FilistinHaberlerOrtadoğu

Halid Meşal, Birleşik Arap Emirlikleri’nde uzlaşıyı görüştü

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, dün (13 Mayıs Pazar) Birleşik Arap Emirlikleri’ne resmi ziyaretine başladı.

Meşal, Birleşik Arap Emirlikleri Başkanlık İşleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şeyh Mansur Bin Zayed El-Nuheyyan ile görüştü. Görüşmeye, Başkanlık İşleri Bakanı Yardımcısı Ahmed Cuma Ez-Zuabi’nin de katıldığı bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri Resmi Haber Ajansı, görüşmede Filistin sahasındaki son gelişmelerin ele alındığını, Filistin uzlaşısı için harcanan çabalarda gelinen noktanın ve birçok ortak konunun konuşulduğunu belirtti.

Görüşmede Şeyh Mansur Bin Zayed’in Birleşik Arap Emirlikleri’nin Filistin halkının başta bağımsız devletini kurma olmak üzere meşru haklarını sonuna kadar desteklediğini ifade ettiği ve Filistin uzlaşısı için gösterilen çabaların da başarıya ulaşmasını dilediği kaydedildi.

Öte yandan, Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal de görüşmede, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Filistin davası konusundaki duruşunu ve Filistin halkına verdiği desteği övdü.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Haziran 2026 (77) içerik yüklenmiştir.