
İşgal altındaki Kudüs kentinde dün (28 Mayıs Pazartesi) gece yarısına doğru bir grup Siyonist gaspçının Hulve Vadisi mahallesinden Filistinli bir çocuğa mahallenin girişinde kurulu “Davud Kenti” Yahudi Yerleşkesi yakınlarından geçtiği sırada saldırdığı bildirildi.
Hulve Vadisi Bilgi Merkezi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Siyonist gaspçıların Filistinli çocuğa saldırarak öldüresiye dövmeye başladığını, çocuğun çığlıklarını ve yardım çağrısını işiten mahalle sakinlerinin olay yerine koştuğunu ve mahalle sakinleriyle Siyonist gaspçılar arasında kavga yaşandığını söyledi.
Öte yandan, işgal altındaki Batı Yaka’nın güneyinde, El-Halil’in kuzey doğusundaki Sair beldesinde dün akşam saatlerinde Filistinli gençler ile Siyonist işgal güçleri arasında çatışmalar yaşandı.
Sair beldesinden görgü tanıklarının ifadesine göre, Siyonist işgal güçleri beldeye baskın düzenleyerek vatandaşların üzerine göz yaşartıcı gaz bombası ve ses bombası attı. Filistinli gençlerden bazılarının atılan bombalardan çıkan gaz nedeniyle bayıldığı ve boğulma tehlikesi geçirdiği bildirildi.
Siyonist işgal askerlerinin ayrıca kışkırtıcı bir şekilde beldedeki yolları trafiğe kapatarak vatandaşların geçişini engellediği kaydedildi.
