FilistinHaberlerOrtadoğu

Filistin halkının tepkisi Abbas-Mofaz görüşmesini iptal ettirdi

Filistinli kaynaklar, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Siyonist Başbakan Yardımcısı Şaul Mofaz arasında yarın yapılması planlanan görüşmenin ertelendiğini belirtti.

Kaynaklar, Ramallah şehrinde yapılması düşünülen görüşmenin Filistin halkı tarafından gördüğü tepki nedeniyle Abbas yönetiminin talebi üzerine ertelendiğini ifade etti.

Konuya ilişkin bilgi veren Filistinli genç aktivistler ise, halkın tepkisini gören ve bu tepkinin daha büyük öfkeye neden olmasına yol açacağını düşünen, olayların kontrolden çıkma ihtimalini göz önünde bulunduran Abbas yönetiminin ziyareti ertelemek zorunda kaldığını söyledi.

Filistinli aktivistler önceki gün (28 Haziran Perşembe) Ramallah’taki savcılık önünde gösteri yapmış, Mofaz’ın törenle karşılanması yerine yargılanmasını ve şehitlerin kanına saygı gösterilmesini istemişti.

Filistinliler hakkında birçok cinayetin altında imzası bulunan Mofaz’ın tutuklanıp yargılanması için savcıya bir de dilekçe veren göstericiler, görüşmenin dökülen Filistin kanına ihanet olduğunu haykırdı.

Filistinli gençler görüşmeyi protesto etmek için Filistin halkını bugün (30 Haziran Cumartesi) Ramallah şehrindeki El-Menare meydanında yapılacak gösteriye davet etti.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (27) içerik yüklenmiştir.