AvrupaHaberlerİranOrtadoğu

Batı münafık örgütü aleyhimizde kullanmak istiyor

İran İslam Cumhuriyeti İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan Vekili Subhani Niya, AB Halkın Mücahitleri (münafıklar) terör örgütünü terör listesinden çıkartarak çifte standartlı bir politika izlediğini de gösterdiğini belirtti.

Subhani Niya, AB’nin münafıklar terör örgütü adını terör listesinden çıkarmakla ilgili son kararını siyasi bir girişim olarak niteledi ve Batı’nın bu örgütü İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı bir koz olarak kullanmayı düşündüğünü belirtti.

AB dışişleri bakanları pazartesi günü,çifte standartlı bir tutumla münafıklar örgütünü terör listesinden çıkartma kararı aldılar.

Irak hükümetinin söz konusu terör örgütünü topraklarından çıkartmaya karar verdikten sonra AB’nin bu kararının düşündürücü olduğunu vurgulayan İranlı yetkili ABD ve Avrupalı müttefiklerinin daima terörle mücadele iddiasında bulunduklarına işaret ederek şöyle konuştu: “AB’nin münafıklar terör örgütüyle ilgili bu kararı, terörle mücadele sloganlarını açıkça ihlal ettiğini ve Batı’nın da çifte standartlı davrandığını gösteriyor. Bu örgütü terör listesinden çıkaran AB de sonuçlarına katlanacak.”

Başa dön tuşu
Bugün 28 Eylül 2026 (61) içerik yüklenmiştir.