
Siyonist işgal devleti ordusuna bağlı İç Cephe Merkezi adına yapılan bir açıklamada İsrail ordusunun yakın gelecekte patlak verebilecek yeni bir savaşa yeterince hazırlıklı olmadığı dile getirildi. Açıklamada İsrail askerinin geliştirilmiş konvansiyonel veya nükleer silahları kullanma konusunda yeterli bir eğitime sahip olmadığı ifade edildi.
Siyonist medya organlarının bugünkü (1 Ağustos Çarşamba) sayılarında yer alan haberlerde yayınlanan açıklamada İsrail ordusunun kimyasal silahlarla gerçekleştirilecek bir saldırıya maruz kalması durumunda birçok yönden yetersiz ve karşıt tedbirleri alma konusunda da gerekli imkânlardan yoksun kalacağına dikkat çekilerek; “Çünkü mevcut koruyucu maskeler sadece işgal ordusu mensuplarının % 53’üne yetebiliyor. Buna karşılık dört milyon kişilik sivil ahali de bu maskelerden yoksun kalacak” denildi.
Açıklamada ayrıca aktif bir savaşta atılması muhtemel ve iç cepheye düşecek füzelerin Tellu’r-Rebi’e atılan füzeler gibi olmayacağı binlerce yahudi evinin zarar göreceği, İç Cephe askeri birliklerinin ise sadece bu tür füzelere hedef olabilecek vatandaşlarının % 30’unu koruyabileceği vurgulandı.
