FilistinHaberlerOrtadoğu

Mescidi Aksa’da 350 bin kişi Cuma namazı kıldı

Siyonist işgal devletinin Mescidi Aksa’ya karşı oynamaya çalıştığı muhtelif komplolara ve oyunlara karşı Filistin halkının bu kutsal mabede sahip çıkma konusundaki kararlılık ve gayreti de sürekli artıyor. İşgal devletinin tüm engellemelerine rağmen her Cuma, namazlarını kılmak için bu kutsal camiye akın edenler Mescidi Aksa’nın içinde bulunduğu haremi şerifi adeta bir miting alanına dönüştürüyor.

el-Aksa Vakıf ve Kültür Müessesesi’nin verdiği bilgilere göre dün (10 Ağustos) Ramazan’ın dördüncü Cumasında Mescidi Aksa’da namazlarını kılanların sayısı 350 bini buldu.

el-Aksa Müessesesi bugün öğleden sonra yayınladığı basın bildirisinde işgal güçlerinin tüm engellemelerine ve havanın oldukça sıcak olmasına rağmen bugün Mescidi Aksa’nın tüm avluları ve çevresindeki ibadete müsait bütün alanlar namaz kılanlarla doldu.

Bu camide Cuma namazlarını kılabilmek için yer bulmak isteyenler sabahın erken saatlerinden itibaren harekete geçtiler. Cuma ezanına kadar da insan seli hız kesmeden devam etti.

Cuma hutbesini Filistin’in ileri gelen âlimlerinden Dr. İsmail Nevahide okudu ve Müslümanların Mescidi Aksa’ya sahip çıkma konusundaki gayretliliklerini selamlayarak şükranlarını dile getirdi. Nevahide, bu kalabalığın Mescidi Aksa’ya sahip çıkma konusunda başını dik tuttuğunu ve gönüllere ümit verdiğini dile getirdikten sonra bütün İslâm ümmetini de bu kutsal mabedi özgürlüğüne kavuşturmak için mücadele etmeye çağırdı.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Haziran 2026 (49) içerik yüklenmiştir.