FilistinHaberlerOrtadoğu

Siyonist zindanlarda 10 yıl yatan Kudüslü esir Uveys Hamade serbest bırakıldı

Siyonist işgal yönetimi on yıldan beri zindanda tutulan Kudüslü tutsak Uveys Hamade’yi dün (13 Ağustos Pazartesi) akşam serbest bıraktı. Hamade’nin özgürlüğüne kavuşması münasebetiyle düzenlenen karşılama törenine büyük bir kalabalık katıldı.

Uveys Hamade’nin özgürlüğüne kavuştuktan sonra ilk ziyaret mekânı kutsal Mescidi Aksa oldu. Önce buraya giderek iki rekat namaz kıldıktan sonra diğer tutsak arkadaşlarının da özgürlüklerine kavuşmaları için dua etti.

Özgürleşen Hamade’yi karşılayanların arasında Kudüs Vakıflar Meclisi Başkanı Abdülazim Selheb, Vakıflar Dairesi Müdürü Azzam el-Hatib, Mescidi Aksa’nın Müdürü Nacih Bukeyrât, özgürleşen tutsağın Vakıflar Dairesi’nin görevlilerinden olan babası İbrahim Hamade, Kudüslü Esirler ve Tutuklular Aileleri Konseyi üyesi Ala el-Haddad, esirlerin aileleri ve Kudüs ahalisinden birçok kişi vardı.

Nefha hapishanesinde tutulan Uveys Hamade karşılama töreninde yaptığı konuşmada son açlık grevinden sonra cezaevlerindeki durumun kısmen iyileştiğini ancak tutsakların sıkıntılarının ve maruz kaldıkları zorlukların devam ettiğini ifade ederek; “biz hepsinin zindanlardan çıkarak özgürlüklerine kavuşmalarını arzuluyoruz” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 17 Ekim 2026 (44) içerik yüklenmiştir.