FilistinHaberlerOrtadoğu

Abbas, 10 gün içinde Halid Meşal ile görüşeceğini açıkladı

Mahmud Abbas, İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal ile 10 gün içinde görüşeceğini belirtti.

Tunus’un geçici başbakanı El-Baci Kaid Es-Sebsi ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Tunus’a gelirken birçok konuyu görüşmeyi düşündük. Sürekli güçlü olmasını istediğimiz ikili ilişkilerin yanında, bir adım daha ileriye götürmek istediğimiz barış süreciyle BM ve UNESCO’da yaptığımız çalışmaları da görüştük” dedi.

Abbas sözlerini şöyle sürdürdü: “Filistin ulusal barış anlaşması da kuşkusuz ortak meselemizdir. Bu konunun öncelikli olduğunu Tunuslu yetkililere de ilettim. Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal ile on gün içinde görüşmeyi düşünüyorum.”

Mısır’ın gözcülüğünde Hamas ve Fetih arasında imzalanan barış anlaşması dış güçlerin baskısı sonucu Mahmud Abbas’ın ağır davranması yüzünden şimdiye kadar hayata geçirilemedi.

Başa dön tuşu
Bugün 03 Haziran 2026 (47) içerik yüklenmiştir.