
Özerk Yönetim’e ait Koruyucu Güvenlik ve İstihbarat birimlerine mensup polisler dün gece geç vakitlerde ve bugün (8 Aralık Pazartesi) sabahın erken saatlerinde Batı Yaka’nın el-Halil şehrine bağlı bölgelerde birkaç yere baskın düzenleyerek aramalar yaptı ve tutuklamalar gerçekleştirdiler. Baskınlar esnasında bazı kişiler için de ifadeye gitmesi çağrısının iletildiği bildirildi.
Baskınlarda tutuklanan gençlerden Hamza el-Cibavi’nin babası yaptığı açıklamada oğlunun el-Halil’in batısında yer alan İzna bölgesinde koyun otlatırken tutuklandığını söyledi. Hamza’nın babası polislerin işgalci askerlerden farklı davranmayıp otlattığı koyunları da öyle başıboş ortalıkta bırakarak oğlunu alıp götürdüklerini dile getirdi. Siyonist işgal güçlerinin zindanlarında da kalmış ve özgürleştirilenlerden olan Hamza el-Cibavi’nin daha önce Özerk Yönetim tarafından da siyasi sebeplerle tutuklandığı ifade edildi.
Özerk Yönetim polisleri bazı kişilerin evlerine düzenledikleri baskınlarda da bilgisayarlara ve özel evraklara el koydular. Evlerine baskın düzenlenerek özel evraklarına ve iletişim araçlarına el konan kişilerden biri de Politeknik Üniversitesi’nin bayan öğrencilerinden Lubabe Herinat’tı.
Özerk Yönetim polislerinin son dönemde Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) taraftarı gençlere yönelik olarak siyonist işgal askerleriyle eş zamanlı baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirmeleri dikkat çekiyor. Bunda işgal rejimiyle sürdürülen güvenlik işbirliğinin etkili olduğu ve baskın ve tutuklamaların koordinasyon içinde yapıldığı tahmin ediliyor.
