
Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik birimi dün akşam (8 Ocak Çarşamba) Suudi Arabistan El-Mecd kanalının Batı Yaka muhabiri Muhammed El-Gıyg’in evine baskın düzenledi.
Filistinli gazetecinin evinde uzun süre arama yapan Koruyucu Güvenlik görevlilerinin El-Gıyg’in bilgisayarına ve kişisel eşyalarına el koyduğu ifade edildi.
31 yaşındaki Filistinli gazeteci Muhammed El-Gıyg yaptığı açıklamada, akşam saat 21:00 sıralarında Koruyucu Güvenlik’ten geldiklerini söyleyen on kişinin Birzeit yakınlarındaki Ebu Gış bölgesinde bulunan evine baskın düzenlediğini ve arama yapmak istediklerini, savcılık izni olup olmadığını sorduğunda kendisine savcılık izni olmadığını söylediklerini, daha sonra avukatını aradığını ve avukatının da savcılık izni olmadan yapılacak aramanın kanunsuz olduğunu söylediğini bildirdi.
Devriye subayının bu arada amiriyle görüşme yaptığını ve daha sonra savcılıktan sözlü izin alındığını iddia ettiğini belirten El-Gıyg, görevlilerin tüm odaları aradığını ve kişisel bilgisayarıyla cd’lere el koyduklarını, ertesi sabah Koruyucu Güvenlik birimine uğrayarak bilgisayarını ve diğer eşyalarını almasını söylediklerini ifade etti.
