
Filistin Özerk Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka’nın Tulkerem kentinde ifade vermeye davet ettiği İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi iki kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.
İstihbarat birimi kentin banliyölerinden Rami Naaluh isimli Filistinli vatandaşı ifade vermeye davet ettikten sonra bu sabah gözaltına aldı.
Rami Naaluh’un İstihbarat biriminin kentteki merkezine gitmesinden birkaç saat sonra ailesine telefon edildiği ve Naaluh’un gözaltına alındığının bildirilerek aileden istihbarat merkezine oğullarının elbiselerini getirmelerinin istendiği, kırk yaşlarında olan ve tacirlik yapan Rami Naaluh’un Ramallah yönetimi güvenlik birimlerince daha önce hiç gözaltına alınmadığı öğrenildi.
Batı Yaka’nın Tulkerem vilayetinde de Koruyucu Güvenlik biriminin 24 yaşındaki Ahmed Muhammed Cellad isimli Filistinli genci bu sabah ifade vermek için geldiği sırada gözaltına aldığı ve üniversite mezunu Cellad’ın daha önce de birkaç kez Ramallah yönetimi güvenlik birimlerince gözaltına alındığı belirtildi.
El Halil kentinde ise İstihbarat biriminin eski esirlerden Yezin El-Cuube isimli genci ifade vermeye davet ettiği bildirildi.
