
Başkanlık süresi sona eren Mahmud Abbas’a bağlı milis güçleri Batı Yaka’da İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerini ve sempatizanlarını hedef alan baskı ve gözaltı kampanyalarına devam ediyor.
Hamas Hareketi Batı Yaka Teşkilatı’nın bugün (17 Mayıs Pazartesi) yayınladığı bildiride milis güçlerinin Batı Yaka’nın Nablus, Kalkiliya ve Beytlaham vilayetlerinde 17 Hamas taraftarını kaçırdığı ifade edildi.
Bildiride, Abbas milislerinin Nablus’a bağlı El-Leben Eş-Şarkiyye köyünde 15 Hamas taraftarını kaçırdığı kaydedildi ve milis güçlerince kaçırılanlardan bazılarının isimleri verildi. Kaçırılanlar arasında iki hafta önce Siyonist gaspçılar tarafından yakılan caminin imamı Şeyh Abdunnasır En-Nevvabi’nin de olduğu kaydedildi.
Milis güçlerinin baskınının Siyonist gaspçıların köyde bulunan camiyi yakmasının ardından gelmesi ve kaçırılanların tamamının yakılan caminin cemaatinden olması ise dikkat çekti.
Abbas milisleri Kalkiliya’da da eski esir Lüeyy Fureyc Davud’u evini kuşatarak baskın yaptıktan sonra kaçırdı. Davud’un Abbas milislerince daha önce de kaçırıldığı ve ağır işkencelere maruz kaldığı bildirildi.
Milis güçleri, Beytlaham’da ise Usame Ebu Cadu’yu ifade vermeye davet bahanesiyle kaçırdı.
Öte yandan, Ramallah’taki gayrımeşru Selam Feyyad hükümetinin de siyasi görüşleri nedeniyle direniş sempatizanı memurları görevden uzaklaştırmaya devam ettiği ve öğretmen Cafer Yusuf Ğuneym’i görevden aldığı belirtildi.
