
Nablus vekillerinden Yasir Mansur, Abbas milislerinin zindanlarda tutuklulara karşı sürdürdükleri insanlık dışı işkencelerin birçok kişiyi hasta ettiğini belirterek, bunlardan Samir El-Mısri’nin çok ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade etti.
Mansur devamla, Abbas’a bağlı zindanlarda tutulan Filistinlilere uygulanan fiziki ve psikolojik baskı ve işkencenin birçok tutukluda kronik hastalıkların baş göstermesine neden olduğunu ve hastalığı ağır olanların tedavi görmeden içerde tutulduklarını söyledi.
Abbas zindanlarında tutulan Filistinlilerin hayatından Ramallah yönetimini sorumlu tuttuklarını belirten Mansur, Batı Yaka’da devam eden tutuklamaların ulusal bir cinayet olduğunu sözlerine ekledi.
İşgal rejimini direniş mücahitlerinden korumak için kurulan bu güçler özellikle Ramallah ve El-Halil şehirlerinde Kassam Tugayları tarafından yapılan başarılı eylemlerin ardından Hamas ve direniş gruplarına karşı saldırılarını fazlasıyla artırdı. Şimdiye kadar 1000’den fazla kişiyi tutuklayan Abbas milislerinin tutukladıkları kişilere ağır işkenceler yaptığı bu güçlerin zindanlarından çıkanların ifadeleriyle ortaya çıktı.
