FilistinHaberlerOrtadoğu

Abbas milislerine yeni bir siyonist birlik daha katıldı

Siyonist işgal devletinde yayınlanan Maariv gazetesi, Amerika Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) tarafından Ürdün’de eğitilen bir grup Filistinlinin direnişe karşı göreve başlamak üzere yakında Batı Yaka’ya geçeceğini yazdı.

CIA tarafından eğitilen bu şahısların nasıl seçildiğine de değinen gazete şu çarpıcı bilgileri verdi: “Bu gruptaki kişiler İsrail İç İstihbarat Teşkilatı (ŞABAK) tarafından büyük bir elemenin ardından seçildiler. Bu kişiler seçilirken iki hususa dikkat edildi. Birinci olarak bunların geçmişte herhangi bir direniş grubuna girmemiş olmaları ve İsrail ordusu tarafından tutuklanmamış olmaları göz önünde bulunduruldu. İkinci olarak ise yine bu kişilerin herhangi bir Filistinli direnişçiyle yakınlığının olmamasına dikkat edildi. ŞABAK bu şartlara uygun olan kişilerin direniş güçlerine yardım etmeyeceğini ve saflarına katılmayacağını düşünüyor.”

Gazete verdiği haberin devamında Abbas milislerini eğiten Amerikalı General Keith Dayton’un bu insanların güvenlik konusundaki inançlarını değiştirdiğine dikkat çekerek, bu güçlerin başta Hamas olmak üzere direniş güçlerine karşı amansız bir savaş başlattıklarını ve işgal rejiminin güvenliğini korumak için azami gayret sarf ettiklerini ifade etti.

Amerika’nın gözetiminde Ürdün’de eğitilen bu yeni birlik dört sene içinde eğitim gören 11. birlik. Her birliğin bin kişiden oluştuğunu düşünürsek, Amerika ve Siyonistlerin kendilerine bağlı ve verecekleri talimatlara göre hareket edecek küçük bir ordu kurduklarını söylemek mümkün.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Ağustos 2026 (39) içerik yüklenmiştir.