FilistinHaberlerOrtadoğu

Abbas üstlendiği kirli misyonu yansıtıyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Batı Yaka teşkilatı, Fetih’in Batı Yaka teşkilatı sekreteri ve aynı zamanda işgal devletiyle koordinasyondan sorumlu yetkilisi olan Hüseyin Şeyh’in işgal radyosuna dün (31 Mayıs Pazar) “Kalkiliya’daki Kassam hücresi, İsrail ile vardığımız bütün anlaşmaları tehdit ettiğinden tasfiye edildi” şeklinde açıklamada bulunmasının bu cinayetin hacmini ve nedenlerini açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Konuyla ilgili olarak Hamas’ın Batı Yaka teşkilatı dün (31 Mayıs Pazar) yazılı bir açıklama yaptı.“Eş-Şeyh’in açıklamaları, yapılan bu cinayetin Abbas güçlerinin Yol Haritası’nın güvenlik bölümünü uygulamak için direniş mücahitlerine karşı ilan ettiği savaşın uzantısı olduğunu gösteriyor. Çünkü Yol Haritası, direnişin tasfiye edilmesini ve alt yapısının tamamıyla ortadan kaldırılmasını öngörüyor. Dayton’un gözcülük ettiği Abbas güçleri işte bu misyonu yerine getirmek için gece gündüz durmadan çalışıyor.”

Hamas açıklamasında devamla: “Siyonist bakanların, komutanların ve liderlerin Abbas güçlerinin yıllardır işgal güçlerinin ele geçirmek için uğraştığı Kassam komutanlarından Muhammed es-Semman ile yardımcısı Muhammed Yasin’i şehit etmelerini övmeleri, Abbas-Dayton güçlerinin gerçek misyonlarını, düşman ile olan irtibatlarını ve tehlikelerini açıkça ortaya koyuyor” dendi.

Başa dön tuşu
Bugün 20 Ağustos 2026 (14) içerik yüklenmiştir.