ABD dışişleri bakanı’nın uçağı arıza yaptı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, özel uçağının arıza yapması nedeniyle Washington’a normal ticari uçakla dönmek zorunda kaldığı bildirildi.
Washington Post gazetesinin verdiği habere göre Kerry’nin Havai adalarında bulunan Hickam hava üssünden Washington’a sabah saatlerinde uçması planlanıyordu. Ancak özel uçağın güvertesinde elektronik ile ilgili sorunlar çıktı. ABD Dışişleri Bakanı, Washington’a dönmek için United Airlines havayollarının hizmetinden yararlanmak zorunda kaldı.
Kerry, Amerikan hava üssü ziyaretiyle yurtdışı gezisini tamamladı. Bakan daha önce Afganistan, Myanmar, Avustralya ve Solomon Adaları’nı ziyaret etti.
Gazetenin verdiği bilgiye göre Kerry, yurtdışı ziyaretlerinde kullandığı Boeing 757’yle ilgili daha önce de defalarca şikayette bulunmuştu.
