ABD, İran ve Mısır ilişkilerini bozmak istemektedir

Mısır’ın Devrimci Gençlik liderlerinden biri olan Usame A’ta; “Amerika ve Siyonistler, devrik lider Mübarek yandaşlarını kullanarak yeni bir yapılanma süreci içerisinde olan İran ve Mısır arasındaki ilişkileri etkisiz hale getirme peşindeler.” dedi.
Dün gece Al Alam TV haber kanalında bir söyleyişe katılan Mısır Devrimci Gençlik liderlerinden Usame A’ta, Mübarek rejiminden geri kalan grupların devrim ile Mısır’ın değişen diplomatik hareketlerinin önünü almaya çalıştıklarını belirtti. A’ta şöyle dedi; “Bunlar, Mısır ile İsrail’in arasının açılmasından bir hayli rahatsız olup, en azından diğer Müslüman ülkelerle sıkı ilişkiler içerisine girilmesini engellemek isteyen Amerikan ve Siyonist güçlerinin ülkemiz içerisindeki destekçileridir.”
“Mübarek rejimi, 30 yıllık hükümeti süresince elinde tuttuğu medya ve özellikle de görsel basın yoluyla İran’ın imajını Mısır içerisinde karalamasını çok iyi becerdi ve ülke içerisinde bu kuruluşlar sayesinde İsrail ve Amerika’nın popüler olması için didindi durdu.” diyen Usame A’ta sözlerine şöyle devam etti; “İran, birçok yönden ortak noktamız olan bir devlettir ve bunlardan en önemlisi de Yahudi ya da Hristiyan değil de Müslüman olmalarıdır. Neden ilişkilerimiz iyi olmasın ki?”
Amerika ve İsrail’in İran’a karşı cephe almalarının en büyük nedenini Filistin için yaptıkları olarak değerlendiren A’ta, İsrail ve Amerika’nın bu konuda İran’a diş bilediğini dile getirdi.
İran ve Mısır arasında düzelme sürecinde olan diplomatik ilişkilerden Amerika’nın bir hayli korktuğunu söyleyen Mısır Devrimci Gençlik liderlerinden Usame A’ta, eğer böyle bir iyileşme yaşanırsa bölgede çok güzel şeyler olacak ve İsrail için artık kaçışı olmayan bir son olacaktır dedi.
