FilistinHaberlerOrtadoğu

ABD ve bazı Arap ülkeleri esir değişimini istemiyor

Siyonist işgal devletinde yayın yapan Kanal-10 televizyonu internet adresinde verdiği haberde, Hamas ile işgal yönetimi arasındaki esir değişimi görüşmelerini sürdüren arabulucu durumundaki Almanya’nın esir değişimiyle ilgili olumsuz tavır sergileyen ve dolayısıyla böyle bir anlaşmanın sağlanmasını engelleyen Amerika ve bazı Arap ülkelerin tavrından rahatsız olduğunu yazdı.

Arabuluculuk yapan Alman diplomata yakın kaynaklara dayanarak verilen haberde, söz konusu kaynağın şöyle dediği kaydedildi: “Amerika ve bazı Arap ülkeleri anlaşmanın bu aşamada yapılmasını istemiyorlar. O nedenle bu çevreler anlaşmanın sağlanmaması için engel çıkarmaya ve Siyonist Başbakan Netanyahu’ya baskı yapmaya devam ediyorlar.”

Haberin devamında Filistinli kaynakların da şu ifadelerine yer verildi: “Amerika idaresi Alman arabulucunun daha önce yaptığı önerilerden farklı bazı önerileri bazı Arap ülkeleri aracılığıyla Hamas hareketine ulaştırarak görüşme hattına aktif olarak girmiş oldu.”

Haberde ayrıca, gelişmeler üzerine Alman diplomatın kendi hükümetine bir mektup göndererek, Amerika’nın yaptığı önerilerden ve zamanlamadan rahatsız olduğunu aktardığı ifade edildi.

Başa dön tuşu
Bugün 26 Haziran 2026 (21) içerik yüklenmiştir.