
İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Amerika ve korsan İsrail’in İslam ülkelerini bölmek için benzer planlar izlediğini vurguladı.
İran’ın İslam ülkeleri parlamentoları zirvesine katılacağını vurgulayan Burucerdi, İran meclisinin zirvenin hukuk dışı gündemine karşı çıktığını belirtti.
Burucerdi, İran’ın muhalefeti üzerine söz konusu hukuk dışı konuların zirvenin gündeminden çıkarıldığını ve böylece meclis başkanı Laricani’nin zirveye katılmayı kabul ettiğini vurguladı.
İslam ülkelerinin parçalanmasına karşı olduğunu vurgulayan Burucerdi, İslam ülkelerinin vahdeti, toprak bütünlüğü ve dayanışmasının büyük önem arzettiğini kaydetti.
Burucerdi, Sudan’ı örnek göstererek Amerika ve korsan İsrail’in İslam ülkelerini bölmek için benzer planlar izlediğini de sözlerine ekledi.
