HaberlerKuzey AmerikaLatin Amerika

ABD, Venezuela devlet başkanı’nın uçağı için hava sahasını kapattı

Venezuela Dışişleri Bakanı Elias Jaua’nın yaptığı açıklamaya göre, ABD cuma günü Çin’e uçması gereken Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’nun uçağı için hava sahasını kapattı. Cumhurbaşkanlığı uçağının ABD’nin yetki alanı içerisinde bulunan Porto Riko hava sahasının geçmesi gerekiyordu.

Venezuela Dışişleri Bakanı konu hakkında “Biz bunu Kuzey Amerika İmparatorluğu’nun yeni bir saldırganlığı olarak kınıyoruz. Hiç kimse uluslararası seyahat halinde bulunan Venezuela Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu uçağın uçuşunu yasaklayamaz ve uçağın geçişini yasaklamak için hiçbir gerekçe bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Jaua Amerika’nın Maduro’nun Çin ziyaretini engellemeye hakkının olmadığını belirterek, “Amerika hava güçlerinin kararını değiştirmemesi durumunda Venezuela gerekli önlemleri alma hakkına sahip bulunmaktadır” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 30 Mart 2023 (1) içerik yüklenmiştir.