HaberlerKuzey Amerika

ABD’deki Siyahi Öfke Tüm Şehirlere Yayılıyor

ABD’nin Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee kentinde siyahi Sylville Smith’in polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan olaylarda dün gece 4’ü polis 5 kişinin yaralandığı, 14 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Milwaukee Belediye Başkanı Tom Barrett, olaylara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, göstericilerin dün gece de polise saldırdığını, güvenlik güçlerine taş ve beton parçalarının atıldığını söyledi.

Olaylarda silahla yaralanan bir gencin hastaneye kaldırıldığını, 14 kişinin de gözaltını alındığını anlatan Barrett, bu gece gençler için sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirtti.

Milwaukee County Şerifi David A. Clarke da gösterilerde dün gece 4 polisin atılan maddeler nedeniyle yaralandığını, 3 ekip arabası ile bir dükkanın tahrip edildiğini bildirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Ağustos 2026 (51) içerik yüklenmiştir.