
İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşlerden Sorumlu özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye müzakerelerin siyasi çözümünün başarısı için teröristleri müzakere masasından uzaklaştırmak gereğini söyledi.
ahran’da Filistin Direnişini Destekleyen Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları önde gelenleri ile Tahran’da yaptığı görüşmede, ‘’Suriye’de her hangi bir güvenli bölge tesisi o ülke bağımsızlığına saygısızlık ve toprak bütünlüğünün çiğnenmesidir. Suriye’de güvenliğin sağlanması için yabancı ve tekfirci teröristler bastırılmalı’’ dedi.
Abdullahiyan, ‘’ABD ve Siyonist rejim ekseni Irak, Şam ve Halep’ten kovulan teröristler için güvenli bölge tesis etmek istiyorlar ve Suriye halkını düşünmüyorlar’’ dedi.
