
Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahyan bugün (Salı) Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Büyükelçisi ile yaptığı görüşmede , Yemen halkının koalisyon saldırılarına karşı gösterdiği direnci ve Yemen’deki kriz durumundan duydukları endişeyi belirterek, kuşatmanın tamamen kaldırılması gerektiğini vurguladı.
Dışişleri bakanı, Yemen halkının kaderini direniş ruhu ve uyanıklıkla belirlediğini de sözlerine ekledi.
Buna karşılık, Ulusal Kurtuluş Hükümeti Büyükelçisi İbrahim Al-Dailami, toplantı sırasında İran İslam Cumhuriyeti’nin, hükümetinin ve halkının Yemen’i destekleyen tutumlarını övdü.
Görüşmede Al-Daylami, Dışişleri Bakanı’na geçici ateşkes süreci ve son gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Birleşmiş Milletler’in Yemen temsilcisi Hans Grundberg’in geçen Cumartesi günü (2 Nisan Cumartesi) saat yediden başlayarak iki aylık bir süre için Yemen’de ateşkesin başladığını duyurması dikkat çekiyor, ancak Yemen medyası kaynakları ateşkesin başladığının açıklanmasından sadece birkaç saat sonra Yemenli sivillere Suudi topçusu ve kuzey Yemen’e füze saldırıları düzenledi ve 3 şehit var.
