HaberlerİranOrtadoğu

ABD’yle müttefikleri İslami direnişi kırmaya çalışıyorlar

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, zorba ve istilacı güçlerin asıl amaçlarının işgalci İsrail’i korumak olduğunu belirterek “ABD’yle müttefikleri halen bölgede yeni bir savaş başlatıp İslami direnişi kırmayı düşünüyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad Suriye Müftüsü Ahmed Bedreddin Hasun’u kabulünde yaptığı konuşmada, günümüz şartlarında dünya sorunlarının tek bir taraftan kaynaklanmadığına değinerek “İstilacı ve hegemonyacı güçlerın amacı insanın izzeti, saadeti değil. Tam tersine kendi isteklerini halklara dayatma niyetiyle her fırsatı kullanmaya çalışıyorlar” dedi.

Ahmedinejad daha sonra, İslam ülkesi liderlerinden kimilerinin batılıların istila politikalarına eşlik etmelerini eleştirerek “Sultacı güçler tarih boyunca dışa bağımlı bu tür iradesiz hakimler yüzünden kendi sömürü planlarını yürüttüklerini hatırlatarak “Bu tür insanların kendi ferdi istekleri, iktidar ve servetten başka düşündükleri yok” vurgulamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad konuşmasının başka bir bölümünde zorba ve istilacı güçlerin asıl amaçlarının işgalci İsrail’i korumak olduğuna dikkat çekerek “ABD’yle müttefikleri halen bölgede yeni bir savaş başlatarak esas İslami direnişi kırmaya çalışıyorlar. Biz bu durumda vahdet, tevekkül ve tedbirle onların karşısında durabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 03 Haziran 2026 (47) içerik yüklenmiştir.