
47 gündür açlık grevinde bulunan Siyonist rejim hapishanelerindeki Filistinli esirlerden İzam Ziyab ,durumu ağırlaşarak hastaneye kaldırıldı.
Filistin haber ajansının bildirdiğine göre Cenin’in güneyindeki Kefer Raii sitesi sakinlerinden izam ve Bilal adlarındaki iki esirin kardeşi Besam Ziyab, 25 yıl hapse mahkum edilen kardeşinin 47 gündür açlık grevi yaptığı bir hafta öncesinden de durumu ağırlaşarak hastaneye kaldırıldığı ancak Asklan hapishanesi yetkililerinin kendisinin durumunun ağı olduğunu inkar ettiklerini söyledi.
Bu arada halk direniş komitesi sözcüsü Filistin direnişinin Siyonistlere karşı mücadelesini sürdüreceği gibi esirlerin kurtulması için de elinden geleni yapacağını belirtti.
Bazı Filistinli esirlerin durumunun ağırlaşması ardından dünya kızıl haç örgütü açlık grevindeki Filistinli esirlerin sağlık durumuyla ilgili kaygılarını bildirdi.
Bu arada ırkçı İsrail rejimi yüksek mahkemesi 69 gündür açlık grevine başlayan iki Filistinli esirin dilekçeşini incelemeyi reddetti.
Öte yandan Gazze şeridinde binlerce Filistinli İslami cihad hareketinin çağırısı üzerine “Esirlere vefa” sloganıyla büyük yürüyüş düzenlediler.
