HaberlerİranOrtadoğu

Afganistan ve İran Ortak Kültürel Mirası sempozyumu yapıldı

İran İslami şura meclisi başkanı Ali Laricani, Afganistan’ı bir lokma gibi görüp siyaset izleyen ülkeleri eleştirdi.

İslami şura meclisi başkanı Ali Laricani, bazı ülkelerin Afganistan’ı yutulacak kolay bir lokma gibi gördüğünü, söz konusu ülkelerin Afganistan’ın kültürel geçmişi ve yapısını tanımadıklarını söyledi.

İslami şura meclisi başkanı Ali Laricani bugün Tahran’da düzenlenen, ‘Afganistan ve İran, ortak kültürel mirası’ sempozyumunda yaptığı konuşmasında, Afganistan’daki sorunlara işaretle “Afganistan’da mevcut siyasi sorunların büyük bir çoğunluğunun geçmişten gelen ve şimdi de devam eden sorunlar olduğunu “ belirtti.

Afganistan’da bulunan bazı NATO üyesi ülkelerin Afganistan halkının kültürel yapısını bilmediğini belirten İslami şura meclisi başkanı Ali Laricani, Afganistan’daki bazı NATO ülkeleri, Afganistan halkının geçmiş kültürünü, medeniyetini ve direniş kültürünü yeterince tanımadığını söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Temmuz 2026 (6) içerik yüklenmiştir.