
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmed Saadat’ın eşi Abla Saadat, esir eşinin işgal rejimiyle yapılan müzakereler çerçevesinde şartlı olarak serbest bırakılmayı reddettiğini söyledi.
FHKC’nin esir lideri Ahmed Saadat’ın eşi Abla Saadat “Ümmü Gassan”, verdiği röportajda, Calbu’ Cezaevi’nde yatan eşini son ziyaretinde kendisine “Şartlı müzakerelerle dışarıya çıkamam. Özgürlüğümün karşılığı Filistin topraklarından birkaç metreden taviz vermek olamaz. Biz o topraklar için mücadele ettik ve hapse girdik. Yahudi yerleşim birimleri yapımı karşılığı serbest bırakılmaya da karşıyım. Yahudi yerleşimciler için bir konut dahi yapılmasını istemiyorum” dediğini bildirdi.
Ümmü Gassan, eşinin bu açıklamayı, Ramallah Hükümeti Esirler Bakanı İsa Karakı’ın basın toplantısında “Müzakerelerin uzatılması Mervan El-Bergusi, Ahmed Saadat ve diğer esir milletvekilleriyle hasta esirlerin serbest bırakılmasıyla mümkün olabilir” demesi üzerine yaptığını söyledi.
“Bu topraklar için birçok kimse hayatını verdi” diyen Ümmü Gassan, bu nedenle bir kişinin birkaç yıl cezaevi dışında yaşayacağı hayat için Filistin topraklarından taviz verilemeyeceğini ifade etti.
