AfrikaHaberlerİranOrtadoğu

Ahmedi Necad’ın İslam Ülkeleri Örgütünün Mısırdaki Oturumunda Yaptığı Konuşmasının Geniş Özetini Yayınlıyoruz.

İslami İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İslami dini evrensel bir din ve tüm beşeriyeti için gönderilen bir din olduğunu, çünkü insaniyetin hiç bir sınırı olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad Kahire’de düzenlene 12. İslam işbirliği teşkilatı liderler zirvesinde yaptığı konuşmada bugün dünya ve Ortadoğu bölgesi tarihin en hassas dönemini yaşadığını ve büyük bir değişimin eşiğinde olduğunu belirterek önümüzde büyük tehditler ve fırsatlar bulunduğunu ve bu hassas ve kader belirleyici şartlar için plan yapmak gerektiğini ifade etti.

İslam dünyasında vahdet ve birlik için çaba harcamak gerektiğini vurgulayan Ahmedinejad, bugün devletlerin ve milletlerin en önemli zarureti, vahdet olduğunu ifade etti.

Ahmedinejad marjinal konlar olan dini ve etnik ihtilafların üzerinde durmanın müslümanları temel haklarından, istiklal, keramet, adalet ve kalkınmadan uzaklaştıracağını ve hiç kuşkusuz dini ve etnik tefrika çıkarmaya çalışanların insanların dostu olmadığını vurguladı.

Ahmedinejad ayrıca yoksulluk, ayrımcılık ve uluslararası ilişkilerde başkalarını aşağılama, sultacılık ve bağımsız milletlerin zenginliklerini yağmalamak ve ilerlemelerini engellemek, küresel sultacıların İslam ülkelerine dayattığı sorunların arasında yer aldığını ifade etti.

Siyonistler, Amerika’nın egemen sınıfı ve batılı müttefikleri yıllardır bağımsız ülkelerin ilerlemesine ve kalkınmasına karşı çıktığını belirten Ahmedinejad, dünyanın neresinde zulüm, ayrımcılık ve yoksulluk varsa, orada batılıların varlığı belirgin olduğunu, çünkü Batı sulta ve nüfuz etmede hiç bir sınır tanımadığını ve amaçları tüm kaynaklara ve topraklara musallat olmaktan ibaret olduğunu vurguladı.

Ahmedinejad ayrıca, maalesef bugün bazı İslam ülkeleri de düşman sahasında oynadığını belirterek bu zümrenin Müslüman milletler ve devletler arasında ihtilafları körükleyerek düşmanlara hizmet ettiğini kaydetti.

Düşman sahasında oynayan İslam ülkelerini uyaran Ahmedinejad bu devletlerin ya sahadan çıkmaları ya da kendi milletleri ile gönül birliği kurarak beşeriyet düşmanlarına fırsat vermemeleri gerektiğini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.