
Kürdistan eyaleti Valisi, Cumhurbaşkanı Dr Ahmedinejad’ın yurt gezileri programı kapsamında yarın (pazartesi) bu eyalette olacağını bildirdi.
İran Kürdistan eyaleti Valisi İsmail Neccar, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın 2 gün sürecek Kürdistan eyaleti ziyaretinde ilk başta eyaletin merkezi Senendec’de, halka hitaben konuşmasının ardından Valilikte şehid ve savaş malulü aileleriyle görüşeceğini, daha sonra din alimlerini ziyaret edeceğini bildirdi.
Neccar daha sonra, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın bu eyalete yaptığı 1. ziyaretinde alınan 191 karardan yüzde 90’ının gerçekleştiğini de belirterek, mahrum bölgelerden yoksulluk çehresini giderme, adaleti yayma ve halkın sorunlarıyla yakından ilgilenme konusunda büyük çabalar sarf ettiğini vurguladı.
