HaberlerİranOrtadoğu

Ahmedinecad’ın oy oranı %63’ü aştı

Kamuoyunu yoklayan 4 ayrı merkezin Ahmedinejad-Musevi münazarasından sonra hazırladıkları anketlerin sonuçlarına göre, Dr Ahmedinejad taraftarlarının oylarında yüzde 12’lik bir artış var.

Kamuoyunu yoklayan söz konusu 4 merkezin İran 30 eyaletinde hazırladıkları anketlerin sonuçları, Ahmedinejad taraftarı seçmenlerin oy oranında yüzde 12’lik bir artış meydana geldiğini gösteriyor.

10. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olan Mahmud Ahmedinejad ve Mir Hüseyin Musevi’nin, geçen Çarşamba akşamı 50 milyon İranlıyı televizyon karşısına geçiren münazaranın ardından Ahmedinejad taraftarı seçmen oranı yüzde 51’den yüzde 63’e çıktı.

Yine aynı anketin sonuçlarına göre, bu alanda en fazla artış Tahran, İsfahan, Meşhed, Ahvaz, Tebriz, Urumiye, Sâri, Kirman, Buşehr, Zencan, Benderabbas, Zahidan, Hamedan ve Senendeç gibi kentlerde görülüyor.

Başa dön tuşu
Bugün 31 Temmuz 2026 (20) içerik yüklenmiştir.