HaberlerİranOrtadoğu

Ahmedinejad yakın zamanda Pakistan’a gidecek

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçı, cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, İran, Pakistan ve Afganistan cumhurbaşkanlarının üçlü zirvesine katılmak için bir ay sonra İslamabad’a gideceğini belirtti.

Irakçı, Afganistan’da barış ve istikrarın sağlanması amacıyla üçlü iş birliği görüşmek zirvenin ana gündemini oluşturduğuna işaret ederek “üç ülke cumhurbaşkanları ayrıca siyasi meseleler ve ekonomi ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunacak. Cumhurbaşkanı bu ziyarette Pakistan üst düzey yetkilileriyle Tahran-İslamabad ilişkilerinin geliştirilmesini de değerlendirecek” dedi.

Irakçı “İran, Türkiye ve Azerbaycan dışişleri bakanları da Nahçıvan’da üçlü bir toplantı yapacak ve bu toplantının gündemini de ekonomi iş birliği oluşturacak. Söz konusu iki toplantının net zamanı belirlenmeye çalışılıyor” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 22 Haziran 2026 (42) içerik yüklenmiştir.