HaberlerBahreynDünyaOrtadoğu

Al Halife rejimi tarafından Bahreynli çocukların haklarının sürekli ihlali devam ediyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Bahreyn İnsan Hakları ve Demokrasi İzleme Örgütü, Al-Halife rejiminin Bahreynli çocukların haklarını ihlal etmeye devam ettiğini bildiriyor.

Uluslararası Af Örgütü yayınladığı bildiride, Bahreyn’deki halk ayaklanmasından 10 yıl sonra, siyasi baskının ifade özgürlüğü için tüm alanları tıkamasıyla sistematik adaletsizliğin yoğunlaştığını bildirdi. 

İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Bahreyn İnsan Hakları ve Demokrasi İzleme Örgütü, Salı günü yayınladığı bildiride, Al Halife rejimi yetkililerinin altı çocuğu herhangi bir yazılı gerekçe göstermeden haftalarca gözaltına aldıklarını ve ailelerini de tutukladıklarını bildirdi.

İki insan hakları örgütü, çocukların Bahreyn’in güneyindeki Setre  bölgesinden olduğunu ve Al-Halife rejiminin başsavcısının emriyle el-Seyf’in çevresindeki Betleku çocuk yetiştirme merkezinde tutuklandıklarını bildirdi. Hükümete ait bir web sitesi de sözkonusu merkezin, kimsesiz çocuklar, yetimler ve boşanmış ailelerin  çocukların hizmet veren ve bu çocukların 15 yaşına kadar bakımından sorumlu olan bir kurum olarak tanımladı. 

Birçok insan hakları aktivisti ve savunucusunun çeşitli suçlamalarla yargılanması, Avrupa ve Akdeniz’deki İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün Bahreyn’i düşünce ve ifade özgürlüğünü ihlal eden ülkelerden biri olarak görmesine yol açtı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü çocuk hakları departmanı müdür yardımcısı Van Osweld, “Bu çocuklara yapılan muamele, Bahreyn’deki çocukların haklarına saygı gösterilmesinin bir sınavıdır ve Al Halife rejiminin yetkilileri şu ana kadar sınavı geçememiştir.” dedi.

Bahreyn, Al Halife  rejiminin baskıcı politikaları nedeniyle 2011 yılından bu yana bir halk hoşnutsuzluğu kriziyle karşı karşıya.

Başa dön tuşu
Bugün 19 Temmuz 2026 (2) içerik yüklenmiştir.