HaberlerİranOrtadoğu

Alevi: Füze operasyonu İran’ın operasyonel ve istihbari gücünü gösterdi

İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanı Seyyid Mahmud Alevi, Devrim Muhafızlarının IŞİD aleyhindeki Füze operasyonunun, İran’ın operasyonel ve istihbari gücünü tüm dünya’ya gösterdiğin belirtti.

Alevi, Devrim Muhafızları Genelkurmay Başkanı General Caferi’ye gönderdiği bir mesajda bu konuyu ifade etti.

Alevi, füze operasyonunun Tahran’da düzenlenen terör olaylarındaki şehit ailelerini sevindirdiğini ifade etti.

Alevi, ‘’Şüphesiz bu açık mesaj ve zekice operasyon İstikbar ve Siyonizm ile birlikte onların bölgesel müttefiklerinin de uykusunu kaçırmış ve bir kez daha İran’ın operasyonel ve istihbari gücünü dünya’ya gösterdi’’ dedi.

Geçen günlerde İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızların Kermanşah ve Kürdistan illerinden fırlatılan füzelerle Suriye’deki Deyr Elzur’da tekjfirci teröristlerin karargahı, lojistik destek merkezi ve intihar araçların hazırlandığı bölümlün başarılı şekilde hedef aldıkları ve operasyonda bir çok teröristin öldüğü bildirildi.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Temmuz 2026 (6) içerik yüklenmiştir.