AvrupaHaberlerİranOrtadoğu

Ali Bakıri ile Helga Schmid arasında İstanbul’da yapılan görüşme olumlu geçti

İran ulusal güvenlik yüksek konseyi sekreter yardımcısı Ali Bakıri, AB dış siyaset sorumlusu Catherina Ashton’un yardımcısı Helga Schmid ile İstanbul’da yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.

İran ulusal güvenlik yüksek konseyi sekreter yardımcısı Ali Bakıri, 5+1 grubu ile İran yardımcılar düzeyi görüşmeler için İstanbul’a gitmiş ve bu program kapsamında önceki gün, Ankara’da Türkiye dışişleri bakanı Ahmed Davutoğlu ile bir araya gelerek, iki saate yakın bir görüşme yapmıştı.

Görüşme ardından açıklama yapan İran ulusal güvenlik yüksek konseyi sekreter yardımcısı Ali Bakıri, AB dış siyaset sorumlusu Ashton’un yardımcısı Schmid ile görüşmenin, Moskova mutabakatı çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye dışişleri bakanı Ahmed Davutoğlu ile yapılan görüşmeye de işaret eden Ali Bakıri İran ve Türkiye iki komşu ve Müslüman ülkedir. Stratejik işbirlikleri bulunmaktadır. Muhtelif alanlarda çok güzel işbirlikleri vardır. Dolayısıyla bu görüşmede de, bölgedeki gelişmeler ve ikili ilişkiler kapsamında fikir alış verişi yapılmıştır” diye konuştu.

İran ulusal güvenlik yüksek konseyi sekreter yardımcısı Ali Bakıri açıklamasında, İran’ın barış amaçlı nükleer enerjiden yararlanma hakkı bulunduğunu da belirterek, görüşmelerin sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (28) içerik yüklenmiştir.