HaberlerİranKafkasyaOrtadoğu

Ali Laricani, Azerbaycan meclis başkanı’na mesaj gönderdi

Azerbaycan Cumhuriyeti’ne giden İran Parlamento heyeti, bu ülkenin Meclis Başkanıyla görüşmesinde İran Meclis Başkanının mesajını teslim etti.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye giden İran Parlamento heyeti bu ülkenin Meclis Başkanı Oktay Esadov’la görüşmesinde, İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani’nin mesajını teslim etti.

İran Parlamento heyetine Başkanlık eden Meclis Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Cevad Cihangiri bu ziyarette Esadov’la, iki ülke arası işbirliğinin geliştirilmesi, Parlamento heyetlerinin karşılıklı gelip gitmeleri ve İslami Meclislerarası Birliği’nde işbirliği yapılması konularını görüştü.

İran Parlamento heyeti ayrıca, İran’ın Azerbaycan Cumhuriyetinin toprak bütünlüğünü desteklediğini vurgulayıp, Tahran’ın kendi bölgesel potansiyellerini kullanarak Karabağ münakaşasının çözümüne yardımcı olmaya hazır olduğunu belirtti.

Azerbaycan Meclis Başkanı Esadov da yaptığı konuşmada, İran’ın coşkun geçen son Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve kendisinin Hasan Ruhani’nin yemin törenine katıldığına değinerek “İran, bölge güvenliğinin korunup güçlendirilmesinde ciddi bir rol ve iradeye sahip” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.