AvrupaHaberlerİranOrtadoğu

Almanya parlamentosundan bir heyet, İran meclisinde dini azınlıkların temsilcileriyle görüştü

Almanya parlamentosundan bir heyet, İran meclisinde dini azınlıkların temsilcileriyle görüştü.

İran meclisinde Yahudilerin temsilcisi Siyamek Mer’e Sedq, Tahran’da Alman parlamento heyetiyle yaptığı görüşmede, İran’da dini azınlıkların barış içinde yaşadıklarını belirterek, anayasaya göre, İran’da dini azınlıkların hiçbir kısıtlamalarının olmadığını söyledi.

İranlı dini azıklık milletvekili, İran’da bütün dini azınlıkların, etniklerin ve mezheplerin barış ve huzur içinde yaşadıklarını dile getirdi.

Bu arada İran meclisinde Aşurilerin temsilcisi de, başta Kanada olmak üzere bazı ülkelerin İran’da dini azınlıklarla ilgili asılsız ve temelden yoksun iddialarını kınayarak, İran’da huzur ve güven içinde yaşadıklarını bildirdi ve sözkonusu iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

Almanya-İran Parlamento Dostluk Grubu Başkanı Bijen Ceyir Serayi da, İran ve Almanya arasındaki ilişkilere temasla, “Siyasi şartlar İran ve Almanya ilişkilerini bozmamalı” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.