AvrupaHaberler

Almanya patriotların Türkiye’ye doğru yola çıktığını bildirdi

Almanya, Patriotların Türkiye-Suriye sınırına yerleştirilmesi amacıyla Türkiye’ye doğru yola çıktığını bildirdi.

Almanya’dan Türkiye’ye gönderilmesi kararlaştırılan patriotların ilk teçhizatının dün Mecklanburg-Vorpommern bölgesinden Türkiye’ye doğru hareket ettiği bildirildi.

Alman ordusunun bir sözcüsü 130 konteynır’dan oluşan bu yükü taşımak amacıyla 300 aracın Travmonde limanına vardığını ve teçhizatın gemilere yüklenimine başlandığını bildirdi.

Bu yükün yarın akşam Türkiye’ye doğru hareket etmesi bekleniyor.

Öte yandan Türkiye’de konuşlandırılacak NATO Patriot bataryaları ile ilgili çalışmalara destek olmak amacıyla yola çıkan Amerikalı personel ve ekipmanların İncirlik Hava Üssü’ne gelmeye başladığı bildirildi.

Almanya’nın Stuttgart kentinde bulunan NATO Avrupa Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, birkaç gün içinde 400 Amerikalı askerin Türkiye’ye geleceği ve Patriot hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye konuşlandırılmaya başlandığını kaydetti.

Almanya ve Hollanda’dan da ikişer olmak üzere toplam altı Patriot bataryasının Türkiye’nin talebi üzerine konuşlandırılacağı belirtilen açıklamada, uluslararası birliklerin Türkiye’nin hava savunma kabiliyetini güçlendireceği ve Suriye sınırında yaşanan krizin azaltılmasına katkıda bulunacağı iddia edildi.

Başa dön tuşu
Bugün 19 Temmuz 2026 (38) içerik yüklenmiştir.