AvrupaHaberlerİranOrtadoğu

Almanya savunma bakanı’nın sözleri bölgeyi yağmalamayı itiraf etmektir

İran Savunma Bakanı General Ahmet Vahidi, Almanya Savunma Bakanı’nın son sözleri, bölgeyi yağmalamayı itiraf etmek olduğunu vurguladı.

Almanya Savunma Bakanı’nın Fars Körfezi ülkelerine silah ihracatı hakkında ileri sürdüğü gerekçeyi değerlendiren General Vahidi, Alman Bakan korsan İsrail İran tarafından tehdit edildiği için Arap rejimlere silah sattıklarını söylediğini belirterek, her şeyden önce esas bu ülkelerin insan hakları durumuna bir bakmak gerektiğini belirtti.

General Vahidi, buna karşın Alman Bakan’ın bu sözleri aslında Batılı ülkelerin bölge milletlerine yönelik şom ve haince niyetlerini açıkça ortaya koyduğunu, bu sözler Batı’nın bölge ülkelerine her yıl sattığı milyarlarca dolarlık silahların aslında Batı ve korsan İsrail’in çıkarlarını korumak için olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.