
Amerikan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, bir kez daha İran’dan nükleer anlaşma KOEP hakkında görüşme talebinde bulundu.
Fars haber Ajansının bildirdiğine göre Amerikan dışişleri bakanılğı müsteşarı Christopher Ford, İran’ın Amerika ile yeni bir tevafuka varmak istediği konusunu kabul etmesi durumunda Amerika’nın İran’a yönelik temel yaptırımları sonlandırabileceğini bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da daha önce bu teklifi dile getirmişti.
UAEA’nın tüm raporlarında İran’ın nükleer çalışmalarının barış amaçlı olduğunu ve sorumluluklarını yerine getirdiğini bildirmesine rağmen Christopher Ford, İran’ın barış içerikli çalışmalara bağlı kalması gerektiğini belirtmekte.
ABD başkanı Trump 8 Mayıs tarihinde tek taraflı olarak ve kabul edilebilir her hangi bir gerekçe ileri sürmeksizin nükleer anlaşma KOEP’ten çıktığını ve 3 ila 6 zarfından Amerika’nın İran aleyhindeki yaptırımlarının tekrar uygulanacağını bildirmişti.