HaberlerIrakKuzey AmerikaOrtadoğu

Amerika çekilince Irak güçlenecektir

Irak Başbakanı Nuri Maliki, bu ülkeyi işgal eden Amerikan güçlerinin bu ayın sonunda Irak’tan çekilmelerinin bu ülkede hâkimiyet temellerinin güçlenip sağlamlık kazanacağını vurguladı.

Irak Selahaddin eyaleti Şeyhlerinden kalabalık bir topluluğu ziyarete kabulünde konuşan Irak Başbakanı Maliki “Ülkemizin Hurmatu ve El-Betha kentleri ile Sadr ve El-Beya adlı yerleşim merkezlerinde gerçekleştirilen son terör eylemleri aslında teröristlerin Irak’ta aşiret fitnelerini körüklemek niyetiyle umutsuzca harcadıkları son çabalarıdır. Ancak ben sizlere güvenle söylüyorum, aşiretçilik artık bir daha Irak’a geri dönmeyecek” diye vurguladı.

Irak’taki ecnebi güçlerin bu ülkenin kent ve köylerinden geri çekiliş günleri olarak belirlenen 30 Haziran tarihinin eşiğine gelindiğini de hatırlatan Nuri Maliki ayrıca, “Bu tarihi, Irak’ta hâkimiyet temellerinin güçlenip sağlamlık kazanacağı dönemin başlangıcı olarak görüyoruz. Ve nihayet 2011 yılının sonunda bu süreç sona erecek ve ülkemizdeki yabancı güçler bu ülkeyi tamamen terk etmiş olacaklar” diye konuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 18 Haziran 2026 (37) içerik yüklenmiştir.