HaberlerİranKuzey AmerikaOrtadoğu

Amerika dışişleri bakan yardımcısı İranlı müzakereci heyetin güçlü olduğunu vurguladı

Amerika dışişleri bakan yardımcısı İran İslam cumhuriyeti nükleer müzakereci heyetin güçlü olduğuna işaretle nihai çözüm yoluna ulaşılabileceğini belirtti.

Amerika dışişleri bakan yardımcısı William Burns el-Manitor internet sitesine verdiği demeçte İran’da Hasan Ruhani’in cumhurbaşkanlığına seçilmesi ardından oluşan müzakereci heyetin, uzman olması ve hedefinin belli olmasına işaretle, İranlı heyet üyelerine saygı duyduğunu ifade etti.

Amerika dışişleri bakan yardımcısı ayrıca Tahran ve Washington arasındaki ihtilafların uzun geçmişine işaretle iki taraf arasında gerginliğin giderilmesinin zaman alacağını söyledi.

Burns iki ülke arasındaki ihtilaf konusunun sadece nükleer çalışmaları olmadığını ama en ciddisinin bu olduğunu söyledi.

Amerika dışişleri bakanı yardımcısı İran ve Amerika arasındaki ihtilaflara dikkat edilirse iki ülke ilişkilerinin geleceğini tahmin etmenin çok zor olduğunu söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.