AmerikaDünyaFilistinHaberlerİranİşgalci İsrail RejimiOrtadoğu

“Amerika Filistin’in savunmasız halkının öldürülmesini yönetiyor”

Gazze’deki gelişmelere değinen İran Dışişleri Bakanı’nın özel siyasi işlerden sorumlu kıdemli danışmanı, Amerika’nın savunmasız Filistin halkının öldürülmesinin yönetimini devraldığını söyledi.

İrna’nın verdiği haberde  Ali Asger Haci, BM Genel Sekreteri’nin Yemen işlerinden sorumlu özel temsilcisinin Tahran’da yaptığı toplantıda, Gazze’deki gelişmelerin bölgesel ve küresel önemine dikkat çekerken, acil ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı. Siyonist rejimin soykırımını durdurmak, ablukayı kaldırmak ve insani yardım ulaştırmak için Gazze’deki durumun Yemen de dahil olmak üzere bölgesel gelişmeler üzerindeki etkisine vurgu yapan Haci, Amerikalıların çeşitli mesajlarda İran’dan kendi kendine hareket etmesini isterken, kendileri  maddi, askeri ve siyasi desteğin yanı sıra fiilen cinayetleri yönettiler. Savunmasız Filistin halkının katledilmesinin yönetimini devraldı.

Haci, Yemen’deki insani durumun endişe verici olduğunu ve Birleşmiş Milletlerin ve insani kuruluşların eylemlerine yer verilmesi gerektiğini belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 19 Temmuz 2026 (2) içerik yüklenmiştir.