Amiral Habibullah Seyyari: ABD’yi Fars Körfezi’nde Her An Gözetliyoruz

İran Ordusu Komutan Yardımcısı, ABD’nin Fars Körfezi’nde bulundurduğu savaş gemilerini her an gözetlediklerini duyurdu.
İran Ordusu Komutan Yardımcısı Amiral Habibullah Seyyari, ABD’nin Fars Körfezi’nde bulundurduğu savaş gemilerini her an gözetlediklerini bildirdi.
Hint Okuyanusu’nun kuzeyinden başlayarak bölgeye giren herkesi gözetlediklerini açıklayan İranlı üst düzey komutan, tüm gelişme ve hareketleri izlediklerinin altını çizdi.
‘Bulunduğumuz bölgenin sahibi vardır. Burada önüne gelen istediğini yapamaz. İran karasularında hiçbir eylemin gerçekleşmesine izin vermeyiz’ diyen Amiral Seyyari, ‘Bölge güvenliği bölge ülkeleri tarafından temin edilebilir. Başkalarının bizim güvenliğimizi sağlamalarına asla izin vermemeliyiz’ ifadesini kullandı.
İran’ın güçlü bir ülke olarak kendi güvenliğini kendisinin sağlayabildiğine işaret eden İran Orduus Komutan Yardımcısı Amiral Seyyari, ‘Güvenliği sağlama adına bölgemize girenler, gittikleri her yerde güvensizliğe neden oluyor. Bunun örneklerini Suriye, Irak ve Afganistan’da görmek mümkün’ değerlendirmesinde bulundu.
Fars Körfezi’ndeki ABD donanmasının varlığına değinen Amiral Seyyari, ‘İran Silahlı Kuvvetleri ve Ordusu, onların karasularımıza yaklaşmasına katiyen izin vermeyecektir’ açıklamasında bulundu.
ABD savaş gemilerinin Fars Körfezi’nde bulunmasının önemsiz bir mesele olduğunu belirten İranlı üst düzey askeri yetkili, ‘Onlar bize karşı hareket edemezler. Propaganda amacı güden bu harekete karşı gereken donanım ve imkanlara sahibizi’ diye konuştu.
‘Atlantik Okyanusu’na giderek filolarımızı emepryalizmin sınırları yanında aktif hale getireceğimizi söylediğimide, açık denizlerde denizcilik kuralları uyarınca faaliyet göstermeyi kastettik’ diyen Amiral Seyyari, ‘Emin olun onların bize karşı harekete geçme cesareti yoktur. Biz her daim hazırlıktayız’ diye belirtti.
İran Ordusu’nun savunma alanında katettiği gelişmelere de işaret eden Amiral Seyyari, bu gelişmelerin mali kaynakların doğruca kullanılması sonucu elde edildiğini sözlerine ekledi.
