
Irak’ta genel seçimlerin resmi olmayan ilk sayım sonuçlarına göre, başbakan Nuri El Maliki’nin liderliğindeki ittifak yüzde 40’la önde giderken Irak İslami Yüksek Meclisi lideri Ammar Hekim, seçimlerin sonuçlarına göre, meclisteki yeni oluşumun sırasıyla, başbakan Maliki’nin liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı, Irak Milli Koalisyonu, el’Irakiye İttifakı ve Kürdistan İttifakı’nca teşkil olacağını belirtti.
Hekim, el’Cezire televizyonuna verdiği demeçte, seçimlerin sonuçlarının açıklanmasındaki gecikmeyle ilgili bir soruya verdiği cevapta da, bilgisayarlardan kaynaklanan bazı teknik sorunlardan ileri gelmiş olabileceğini dile getirdi.
Hekim, ayrıca seçimlere hile karıştığı yönünde ciddi şikayetlerin olduğunu ve bunların da inceleneceği ümidini dile getirerek, en büyük hedeflerinin, Irak’ta milli birlik ve beraberliği sağlayacak çok güçlü bir koalisyon hükümeti için çalışmak olduğunu belirtti.
Irak’ta işgal güçlerinin varlığının devam edip etmeyeceği hakkındaki bir soruya da cevap veren Hekim, Irak’ın istiklal ve hakimiyetini başka ülkeler olmaksızın sağlama amacında olduğunu belirterek ABD güçlerinin, Bağdat Güvenlik Anlaşması çerçevesinde Irak’tan ayrılmalarının ABD ve Irak’ın yararına olacağını söyledi.
