
İslam Milli Konferansı Koordinatörü Münir Şefik, Arap Ligi’nin Suriye’ye karşı aldığı kararın ligin misakına aykırı olduğunu vurguladı.
Şefik bugün yayımlanan makalesinde; kararın, Arap Bakanlar Komisyonunun, dış müdahalede suç ortaklığı sayılan kötü kararların uygulanması yoluyla çifte standartlar politikasına girişini yansıttığını ve bölgedeki batı Amerikan hegemonyası kapsamına girdiğine işaret etti.
Arap Ligi’nin herhangi bir Lig üyesinin içişlerine müdahale etmesini eleştiren İslam Milli Konferansı Koordinatörü, bu uygulamalar neticesinde birliğin yıkıma uğrayacağını savundu.
“Tarih Arap ligine iki aşamayı yazacaktır. Biri, uygulamaktan aciz kaldığı ve uygulamadığı olumlu kararlar; ikincisi de hemen uygulanan kötü ve olumsuz kararlar” diyen Şefik, ligin, geçtiğimiz yüzyılın 40’lı yıllarının ikinci yarısında Filistin davası ve bölgede Arap Müşterek Girişimi gibi başarısızlıklarıyla ilk, bugün aldığı kararlarla da eleştiri odağı haline geldiğini belirtti.
Arap Ligi’nin olumsuz, kötü ve Filistin Davasını köstekleyen her şeyi uygulamak için süratli hareket ettiğini belirten İslam Milli Konferansı Koordinatörü, aynı şekilde ligin Gazze ablukasında olduğu gibi dış müdahaleler için suç ortaklığına giriştiğini vurguladı.
