
Arap Parlamentosu Siyonist İsrail’in Filistinlileri göçe zorlaması ve işgal ettiği Filistin topraklarında Yahudi yerleşkeler yapmasını eleştirerek Arap ülkeleri Siyonist İsrail’le ilişkilerini kesmeye çağırdı.
Arap Parlamentosundaki Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu bir bildiri yayınlayarak Arap ülkelerin işgalci İsrail’le olan temaslarını kesmelerini istedi.
Arap Parlamentosu Siyonist İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşke yapımının hala devam ettiğine değinerek Arap ülkeleri, Filistinlileri kendi ana yurtlarından göçe zorladığı gerekçesiyle işgalci İsrail’le olan ilişkilerini kesmeye davet etti.
Arap Parlamentosu bu bildirisinde ayrıca, korsan İsrail’in Filistinlileri göçe zorlamasına ilişkin son girişiminde onbinlerce Filistinlinin Batı Şeria’da evsiz barksız kaldığı ve mecburen Gazze Şeridine geçtiklerini hatırlatarak “Bu bir etnik temizlik politikasıdır” diye vurguladı.
