
Şu günlerde Gazze’yi ziyaret etmekte olan İtalyan araştırmacı Genetik uzmanı Dr. Paul Manduca, İtalyan aktivist Vittorio Arrigoni’nin katledilmesinin İtalyan halkıyla dünyanın özgür insanlarının Filistin halkıyla dayanışmasını engellemeyeceğini ve onun yanında yer alma arzusunu yok edemeyeceğini söyledi.
Dr. Manduca dün Gazze’de Filistin Sağlık Bakanı Dr.Basim Naim’i ziyaret etti. Sağlık Bakanı Naim, İtalyan aktivist Arrigoni için ailesine baş sağlığı dileklerini ileterek, Filistin halkını seven herkesin içerde ve dışarıda bu hain saldırıyı kınadığını söyledi.
Gazze’de savaş sonrasında yaşanan anormal doğumlar ve dünyaya gelen özürlü olan çocuklar üzerinde incelemelerde bulunmak üzere Gazze’de bulunan İtalyan araştırmacının Sağlık Bakanlığına yaptığı ziyarette Dr. Muhammed El-Kaşif ve Gazze’deki Çevre Kalite İdaresi Müdürü Avni Naim de bulundu.
Görüşmede ayrıca, işgal ordusunun BM tarafından yasaklanmış silahları kullanmasının Gazze’de yarattığı çevresel zararlarla bu silahların insanlar üzerindeki tahribatlarının da ele alındığı bildirildi.
