HaberlerİranOrtadoğu

Ashton: İran’la 5+1’in tavırları birbirinden çok uzaktır

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Ashton “İran’la 5+1’in nükleer programı önceki yıllara döndürmeye ilişkin tavırları birbirinden çok uzak” dedi.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton “İran’la 5+1 Grubunun nükleer programı daha önceki yıllara geri döndürmeye ilişkin tavırları birbirinden çok uzak. Fakat ihtilafları azaltma ihtimali hala mevcut” dedi.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird’le görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ashton, İran’la 5+1 arası müzakerelerle ilgili olarak ayrıca “Ben müzakerelerde ilerleme kaydedileceği konusunda ümitliyim. Biz aradaki büyük mesafeye rağmen bizim ve İranlıların bu mesafeyi kısaltabileceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Ashton daha sonra “Biz İran’a, dünyanın gözleri bu ülkenin üzerinde olduğunu anlatmakta kararlıyız ve buna göre, İran’la sağlanacak anlaşmanın iyi ve olumlu bir anlaşma olmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.