
Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi Milletvekili Yehuda Glick, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, aşırı sağcı milletvekili Glick ve beraberindeki bir grup fanatik Yahudi, İsrail polisi eşliğinde Harem-i Şerif’in avlusuna girdi.
Son olarak 15 Ekim’de Harem-i Şerif’e giren Glick, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen İsrailli milletvekillerinin de öncüsü sayılıyor.
İsraillilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınlar nedeniyle Filistinliler ile İsrail güçleri arasında yaşanan gerginlik sebebiyle Başbakan Binyamin Netanyahu, Ekim 2015’te İsrail Meclisi üyesi milletvekilleri ve bakanların Mescid-i Aksa’ya girmelerini yasaklamıştı.
Netanyahu yaklaşık 3 yıllık yasağın ardından temmuz ayında İsrailli milletvekillerinin 3 ayda 1 kez olmak üzere Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermiş, İsrail Meclisi Basın Ofisi de Aksa’ya girmek isteyen milletvekilleri için uygulanacak ayrıntılı talimatları duyurmuştu.
