FilistinHaberlerOrtadoğu

Aşkelon kentinde 329 bina füzelerden zarar gördü

Siyonist rejim kaynakları direnişin füze saldırıları sonucunda bir çok binanın hasar gördüğünü, bu binaların onarım çalışmalarının maliyetinin 50 milyon şikel tahmin edildiğini belirttiler.

İbranice yayın yapan Omedia haber kanalı, Gazze savaşı sırasında direnişi füze saldırıları sonucu hasar gören binaların yüzde 30’nun onarım çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Omedia, Gazze savaşı sırasında en çok Aşkalan siyonist yerleşkesinin hasar gördüğünü, bu yerleşkede tam 329 binanın hasar gördüğünü, bazı binaların onarım çalışmasının bir yıl kadar sürebileceğini, bazılarının ise tamamen yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Bu arada bazı siyonist medya kurumları direnişin füze saldırıları sonucu işgal altındaki toprakların güney bölgelerinde emlak piyasasının büyük bir durgunluk yaşadığını dile getiriyor.

Başa dön tuşu
Bugün 24 Haziran 2026 (36) içerik yüklenmiştir.